Dnes sa na Slovensku vo veľkom rozmáhajú podcasty. V zahraničí fungujú desaťročia, no ako vždy, aj ku nám prišiel tento trend až nedávno. V ostatnom čase rastú ako huby po daždi aj podcasty o automobilizme. Ako to ale s hubami po daždi býva, nevydržia dlho a obvykle sú plné plesne (huba = pleseň = vtip).

Namiesto toho, aby sme si tu chystali nejaký vlastný podcast a objavovali teplú vodu, dohodli sme sa s legendary dvojicou 2Kars on Cars a prinášame vám ich legendary podcast.

Podcast 2Kars on Cars je najstarší slovenský motoristický podcast. Staršia je už len Zákruta v telerozhlase a Zdenina prvá odstránená vráska. V čase písania tohto prológu chlapi zverejnili už 145 epizód.
To už ani nie je podcast, to je mexická telenovela!

2Kars on Cars je motoristický podcast, ktorý sa v každej približne 30-minútovej epizóde venuje jednému novému a niekedy nie až-tak novému autu. Je to vlastné recenzia na auto, či odborne test automobilu v hovorenej forme. Akurát, že len málokedy ide len o jedno auto a len málokedy ide len o jednu tému.

Čo si však na 2Károch ceníme najviac je, že veria rovnakým hodnotám ako my. Žiadne sladké rečičky, obhajoba neobhájiteľného, žiadne obdivné chorály na šmejd. Keď je niečo dobré, tak to povedia, keď je niečo zlé, tak to tiež povedia, a keď sa im niečo nepáči, tak to zvozia pod čiernu zem a ešte na tom poskáču odzemok. Nenájdete úprimnejšie recenzie na autá, nenájdete autentickejšie testy áut. Chlapi hovoria to, čo si myslia a vôbec nie sú milosrdní. I keď sa o to občas snažia, sami si to neveria a väčšinou sa za to navzájom zhejtujú.

Sami o sebe píšu, že sú niekedy vtipní, niekedy len trápni, vraj ale počúvateľní. Ak sa chcete o autách niečo dozvedieť a na zvyčajné pozitívne kydy slovenských žurnalistov nie ste už zvedaví, počúvajte 2Kars on Cars. 2Kári sa autám venujú roky, vedia o nich prvé posledné ale netvária sa, že vedia všetko. Sú úprimní, otvorení, svojskí. Tak ako automotoblog.sk.

Tu nájdete vždy najnovšiu epizódu cez Spotify. Nižšie prikladáme aj ich Facebook. V budúcnosti sa budeme snažiť ich podcasty prikladať aj k našim testom áut. Aby ste mali všetko pokope. Viac názorov, viac materiálu… veď viete, tým lepšie.